Поиск по блогу

Translate

02.07.2013

Тренуй легені.

Правильне дихання додасть витривалості в будь-якому виді спорту.

Біг
Під час занять бігом 80% навантажень припадає на твою діафрагму. Дослідження Брунельського університету встановило, що посилення твоєї грудної клітини сприяє оптимізації дихання і додає витривалості твоєму організму. Для тренування легенів головний тренер Нью-йоркського бігової центру Мінді Солкінрекомендует застосовувати технологію координованого дихання. Почни з системи 2 * 2 (2 кроки - вдих, 2 кроки - видих). Розвій систему до 4-5 кроків.

Плавання
Починати тренувати легені у воді досить важко, але знову ж таки: чим рідше вдих-темсільнее стає твоя діафрагма. Дослідження Тихоокеанського універсітетадоказалі що у плавців, у яких частота вдихів менше, кисень краще і швидше надходить до м'язів. Зміцнюй свої легені за допомогою збільшення кількості гребків руками на один вдих до тих пір, поки не зможеш спокійно плисти з частотою 8 помахів на 1 вдих.

Велоспорт
Чим більше об'єм твоїх легенях, тим простіше тобі буде виграти велогонку. Звичайно, коли мова йде про обсяг, дуже велику роль грає генетика, але ніщо не заважає тобі працювати над збільшенням обсягу. Спробуй в тренажерному залі робити довгі повільні видихи, коли працюєш на жим ваги. Велоспорт - це, як правило, один довгий ривок, швидкий і глибокий вдих, а потім повільний і затяжний видих, особливо, коли їдеш під гору.

Комментариев нет:

Отправить комментарий