Поиск по блогу

Translate

30.06.2013

Вай Кру, музика бою

Вай Кру, музика бою





Поєдинки в Муай Тай завжди проходять під супровід традиційної тайської музики яка багатьом з нас знайома під назвою Вай Кру, яка задає ритм бою. Виповнюється музика на чотирьох інструментах: Пі джава - яванський кларнет, Клонг як - подвійний барабан, Шинг - металеві цимбали, Конг монг - тайський тип барабана.

Ритм партії задає тайська кларнет Пі джава, звук якого тайці вважають наділеним магічними властивостями, не рідко людини який грає на цьому інструменті прирівнюють до магу.

У європейських державах використовують записані твори, хоча зустрічаються і ентузіасти які привезли собі той чи інший інструмент. У Таїланді на всіх заходах які пов'язані з проведенням боїв Муай Тай проходять під акомпанемент живої музики, де ритм і тон музики змінюється в залежності від подій, що відбуваються на рингу. Такий живою музикою музиканти залучають глядачів і допомагають учасникам бою розвивати ситуацію на рингу.

Ні для кого не секрет, що музика може впливати на свідомість людини. Вважається, що ритм Вай Кру звільняє свідомість від всіх рутинних думок, розковує психіку бійця, вводить у якийсь стан трансу і дозволяє бійцеві битися на рингу з більшою віддачею, і силою.

Комментариев нет:

Отправить комментарий