Поиск по блогу

Translate

30.06.2013

Її величність Капа


Її величність Капа

Для багатьох з нас не секрет, що захисна капа знижує потенційний ризик отримати травму в контактних єдиноборствах, по суті проста накладка рятує від безлічі різних неприємностей, яких як виявилося не так і мало. Удари, вивихи і переломи все це властиве не лише нашим кінцівкам. Але наскільки капа справляється зі своїм завданням? Щоб усе стало на свої місця потрібно розділити капи на способи виготовлення, в результаті отримаємо три різних типи стандартні, термопластичні та індивідуальні. Давайте зупинимося на кожному виді детальніше, щоб детально розібратися.

Стандартна капа - беруться дані з купи народу, на основі фізіологічних параметрів вираховується, що то середнє і пускається в масове виробництво, загалом все те що ми зазвичай звикли бачити в регіональних магазинах з парою спортивних вітрин. У результаті використання цієї моделі ми маємо купу проблем від утрудненого дихання до відсутності захисту як такої через те, що капа не тримається на своєму місці. Наші брати і сестри в білих халатах не рекомендують використовувати подібні зразки а пропонують витратитися й придбати капу яка дозволяє зробити індивідуальну підгонку.

Термопластичная капа - на відміну від попередньої моделі дозволяє зробити підгонку завдяки матеріалу з якого виготовлена, при приміщення в гарячу воду капа розм'якшується, поки матеріал м'який одягаєте капу на верхню щелепу і обжимаються пальцях навколо зубів. Чекаєте поки матеріал повернеться в первинний стану і у нас готовий покращений варіант захисту для ваших зубів.

Індивідуальна капа - на даний момент вершина досконалості, виготовляється за індивідуальним замовленням у стоматологічному кабінеті або в зубо-технічної лабораторії за вказівками складеним стоматологом. Процес виготовлення відбувається в три етапи, добрий дядько лікар робить зліпок ваших зубів, після чого на основі зліпка виготовляють модель вашої щелепи по якій і роблять капу. Максимум зручності та ідеальне прилягання до зубів як ви розумієте обходитися набагато дорожче, але це в кожному разі краще ніж відвідувати доброго дядька в білому халаті через отримані травми.

Подвійна капа - не користується популярністю через безлічі недоліків які виникають при її використання важко дихати, що дуже відчутно при великих навантаженнях а то отвір яке зазвичай створено в цих капах для полегшення дихання явно не справляється зі своїм завданням, плюс неможливо розмовляти. Як бачимо більше проблем, ніж зручностей хоча за ідеї вона краще захищає від пошкоджень губи і зуби. Єдине застосування в якому їх можливо використовувати легкі, тренувальні спаринги.

Сподіваюся інформації, щоб визначитися з вибором правильної капи вам вже вистачає і як мінімум ви виберіть другий варіант. Відчайдушних бійців, які вирішили для себе, що капа їм не потрібна чекають наступні травми: відколи, переломи, пошкодження нервів, повна втрата зубів, забиті місця, вивиху, травми губ, язика та м'яких тканин порожнини рота і мабуть найстрашніше перелом альвеолярного відростка, це коли у вас ламають частина щелепи із зубами. Прочитали, представили і пішли за індивідуальною капою щоб знизити ризик до можливого мінімуму, здоров'я дорожче.

Щоб закінчити тему необхідно розповісти і про догляді за капою, правил не так багато. Обполіскуйте капу до і після використання для цього використовуйте ополіскувач рота або зубну щітку і пасту. Періодично промивайте її прохолодною мильною водою, тільки не забувайте після процедури ретельно обполоснути капу. Для зберігання і перенесення використовуємо спеціальний футляр з твердого матеріалу з отворами для доступу кисню. Не допускати зберігання під прямими сонячними променями або на нагрітих поверхнях. Час від часу оглядаємо капу в пошуках пошкоджень і виявлення ознак зносу, як тільки знаходите отвори, тріщини, з'являється дискомфорт або нещільне прилягання якого раніше не було, вперед за новою капою.

Комментариев нет:

Отправить комментарий