Поиск по блогу

Translate

01.07.2013

Ramon Dekkers, легенди Муай Тай

Чим знаменитий боєць Рамон Деккерс (Ramon Dekkers)? Таких бійців  тільки дрімучі в муай тай не знають. На цю статтю пішло три тижні і було перелопачено величезну кількість інформації, яка часом суперечить одне одному, переглянуто відео години на три і результат перевершує всі очікування. І так як з'явилася легенда тайського боксу. Рамон Деккерс народився в нідерландському містечку Бреда провінції Північний Брабонт, 4 вересня 1969, за національністю Голландець, практикує Муай Тай і Кікбоксинг. За 20 років активної участі в різних професійних боях більшість яких проходило за правилами тайського боксу практикуються в Таїланді, тобто з дозволеними ударами ліктями, з 1986 по 2006 рік, Рамон вісім разів ставав чемпіоном з тайського боксу та кікбоксингу серед професіоналів. Провів 200 боїв з яких здобув 175 перемог, 20 програшів і 5 боїв закінчилися з результатом нічия. Звертаю особливу увагу, що з 175 боїв, 90 виграні нокаутом, 20 програшів за очками і жодного технічного нокауту.

У відмінності від дітей у Таїланді які можуть починати займатися муай тай з віку мало не в три, частіше в чотири, шість років, знайомства з тайським боксом у Рамона відбулося в 16 років, для прикладу тайські діти у віці 16-18 років вже можуть закінчити свою кар'єру через отримані травми, оскільки беруть участь в боях щотижня, таким же бійцем був і Рамон тільки в більш пізньому віці, за один тиждень могло пройти два професійних бою а за місяць всі чотири. А почалося все в 12 років з дзюдо, тільки після декількох місяців любов пройшла і з'явилося нове захоплення бокс і тільки 4 вересня 1986 Рамон почав заняття з тайського боксу під керівництвом свого вітчима Кора Хеммерса (Cor Hemmers), не менше видатного спортсмена і тренера, чемпіона Голландії з тайського боксу, який відкрив для себе спорт з карате Кеокушін.

Якщо спробувати як то характеризувати Рамона то передусім це безкомпромісний бійцівський характер завдяки якому було переламана безліч поєдинків які не завжди складалися на користь Деккерс, адже проти нього билися кращі бійці світу, не менш яскраві легенди тайського боксу. Для прикладу на одному з боїв у Німеччині проти тайця Рамон отримав розсічення від пропущеного, ріжучого удару ліктем і під час перерви між раундами тренер Cor Hemmers накладав шви, само собою без якої або анестезії, уявляєте як раділа публіка після виходу на початок наступного раунду. Чудова була поставлена ​​боксерська техніка яка дозволяла перевершувати тайських опонентів, він один з кращих бійців володіє технікою нанесення ударів по ногах від лоукікамі до удару в стрибку коліном яким славляться тайці, людина здатний тримати удар і швидко відновлюватися після пропущених, боєць який ніколи не здавався і постійно пер як танк на супротивника. Навіть якщо Рамон програвав поєдинки складалося таке відчуття, що хоча рука піднята у його суперника переможцем поєдинку все одно є Рамон Деккерс і на те є причини, не знаю як зараз але в ті роки було складно виграти у тайця, на його батьківщині тому що у тайських суддів інші критерії оцінки і якщо фаранг вів бій краще але явної перемоги не було перемогу присуджували тайського спортсмену, гарантовано здобути перемогу було можливо тільки нокаутувавши тайця.

Перші в житті бійця змагання у нього пройшли в 15 років це був 1984 рік, перемога в бою була здобута на четвертому раунді, нокдауном. Ще один бій інформацію по якому вдалося знайти відбувся 3-го листопада в 1986 році в Амстердамі проти Cairo з клубу Vos Gym, на той момент Рамон перейшов з класу С у клас B. За три роки провівши ряд успішних боїв, і показавши себе як безкомпромісний і агресивний боєць він переходить в клас А. Перший бій в новому класі пройшов у місті Бреда 15 листопада 1987, на той момент вагова категорія в якій брав участь Рамонд була до 57,15 кг. І вже у другому раунді Рамон Деккерс здобув перемогу нокаутом над бійцем Ramkisoen ставши чемпіоном Нідерландів, і понеслося. Наступний бій який підтвердив феноменальність Деккерс пройшов у Парижі, це було Європейську першість 6-го лютого 1988, Рамону протистояв боєць Халед (Khaled), але він теж був відправлений у нокаут, всього через 26 днів після беззастережної перемоги Рамон Деккерс вже стояв на рингу Jaap Edenhal в Амстердамі, проти бійця у якого роком раніше Виграїв бій за очками, француза Richardnam, на цей раз француз опинився в нокауті.

Після нищівних перемог на Європейському континенті, черга прийшов і для Південно-Східної Азії, і вона не змусила себе чекати, оскільки з телетрансляцій у Таїланді вже знали чемпіона і жадали влаштувати для нього бій з місцевим, абсолютним чемпіоном на ім'я Namphon, для чого вислали Рамону Деккерс запрошення і він не змусив себе чекати, 18 лютого 1990 бій закінчився нищівною перемогою голландця а чемпіон Люмпіні, таєць Намфон навіть опинився один раз в нокдауні, але на рахунку вісім отямився. Після цього бою найвідоміший промоутер в Таїланді Songchai Ratanasuban влаштував на батьківщині муай тай матч реванш в якому Деккерс програв бій за очками. У наслідок Деккерс постійно брав участь у боях на території Таїланду які влаштовував для нього Songchai. В результаті, досягнення боксера в 1992 році були визнані і в Таїланді, якщо я не помиляюся вперше в історії Таїланду, бійцем року став європеєць Рамон Деккерс, так що якщо будете в залі слави тайського боксу який знаходиться в Бангкоку, не проходьте мимо. Ще один цікавий факт своє прізвисько Діамант, Diamonds Рамон отримав після своїх поєдинків в Таїланді від тайців.

На піку своєї кар'єри, Рамону Деккерс за два роки було проведено шість операцій, тут я точну інформацію не знайшов але деякі операції були проведені на коліні і можливо інші на правій нозі, оскільки в 2006 році Ramon Dekkers був змушений піти на пенсію з причини зносу суглоба щиколотки правої ноги. Але перша спроба піти на заслужений відпочинок відбулася навесні 2001 року в Роттердамі, тільки як це часто буває у спортсменів з першого заходу не завжди виходить. Після цього Рамон провів ще кілька поєдинків у тому числі брав участь в турнірі К1, на спеціально влаштованому для нього поєдинку. До речі після операцій Рамону координально довелося змінити техніку, щоб не задіяти праву ногу, відповідно основною ударною ногою у нього стала ліва. Ось такий невеликий огляд, вийшов про легенду тайського боксу Рамоні Деккерс, людині який один з перших став розносити в пух і прах носіїв стилю на їх же території. Кому цікаво на зароблені гроші від семінарів і поєдинків Деккерс вклав у купівлю залу який зараз є тренувальною базою для команди Голден Глорі.

Незважаючи на те, що в більшості місць вказано, що Рамон Деккерс восьмикратний чемпіон з тайського боксу та кікбоксингу серед професіоналів, вдалося знайти лише шість титулів завойованих Рамоном Деккерс:

Чемпіон Голландії - Бреда, 15 листопада 1987
MTBN чемпіон Європи - Амстердам, 27 лютого 1988
NKBB чемпіон Європи - 14 квітня 1988
IMTA чемпіон Світу у вазі 59 кг - Франція, 2 грудня 1989
IMTF чемпіон Світу - Амстердам, 18 лютого 1990
Боєць року в Таїланді 1992 год.
Найбільш відомий бійці з якими зустрічався Ramon Dekkers:

Namphon Nongkee Pahuyuth (Таїланд), 1990
Cherry S Wanich (Таїланд), 1991
Coban Lookchaomaesithong "The Crusher" (Таїланд)
Joel Cezar (Франція), 1991
Sangtien Noi S Roongroi "The Deadly Kisser" (Таїланд), 1991
Sackmongkhol (Таїланд), 1991
Orono (Таїланд), 1992
Joe Prestia (Франція), 1992
Gilbert Ballantine (Голландія)
Chanoi (Таїланд), 1993
Decharwin (Таїланд), 1993
N Pralormran (Таїланд), 1995
Jomhod Kiatisak (Таїланд), 1996
Hassan Kassrioui (Голландія), 1996
Rayen Simson (Голландія), 1997
Gerald Mamedeus (Голландія), 1997
Namkhambuan Nongkee Pahuyuth "The Ring Genius" (Таїланд), 1997
Jerry Morris (Голландія), 1998
Marino De Florin (Швейцарія), 2001

Рамон Деккерс помер 27 лютого від серцевого нападу в своєму рідному місті Бреда при нещасному випадку в автомобільному тунелі у віці 43 року. Рамон їхав на своєму мотоциклі, відчув запаморочення і впав. Очевидці стверджують, що йому намагалися надати допомогу, але повернути легенду до життя так і не вдалося.

Комментариев нет:

Отправить комментарий