Поиск по блогу

Translate

01.07.2013

Боксерські рукавички: як правильно підібрати боксерські рукавички?


У рукавички є кілька характеристик:
- Вага (унції)
- Наповнювач
- Зовнішній матеріал (шкіра або шкірозамінник)
- Форма самої рукавички і застібка




Що таке унції?

Унції - це вага рукавичок (позначаються на рукавичках як 10-oz, 14-oz, і т д). У тайському боксі використовую рукавички 10-oz. 

Рукавички закривають добре обличчя. Захищають і м'яко б'ють. Перше завдання учня: без травм. Наше завдання на тренуваннях навчитися тактиці й техніці, а не покалічити один одного.


На тренуваннях та змаганнях припустимі рукавички : 10-oz 


Який краще наповнювач в рукавичках?
В якості наповнювача кінський волос вже давно не використовують. Є 2 технології - послойна, типу паралону і пінонапонювачів. Пінонаповнювачі дозволяють зберегти розмір при різних вагах.
Буває набивка ватна, але краще професійна. Вата має неприємну властивість за невеликі терміни звалюватися, збиватися в грудки - удар буде навпаки жорсткіше, причому і для руки небезпечніше. А сучасні матеріали ще володіють чудовою властивістю - пружинити удар, цього немає у вати. Причому цей особливий сплав - пінорезина - зроблено за певними рецептами. І кожна фірма-виробник зберігає свою технологію в секреті. А саме цим і відрізняються рукавички різних фірм..

В аматорських боксерських рукавичках великий палець пришивається по можливості паралельно всієї кисті руки. При сильному ударі великий палець ламається або вискакує з суглоба. Це і зупиняє боксерів-любителів бити сильно.

У професійних рукавичках великий палець шиється з анатомії кулака. Тобто забирається на другі фаланги вказівного і середнього пальців, і захищається слабкий подушкою у уникнення травм. У професійних рукавичках можна лупити з усієї дурі: нічого не зламається і не вискоче.

Зовнішній матеріал для боксерських рукавичок.

Які рукавички рекомендуються, зі шкіри, або шкірозамінника? Є м'який, японський шкірозамінник (PU), є жорсткіше (PVC), він схожий на козячу шкіру. Що Ви порадьте купити автомобілісту, «Запорожець» або «Мерседес»? Якщо у нього є така можливість - він звичайно купить «Мерседес». Рекомендуються шкіряні рукавички. Якісні боксерські рукавички зі шкіри на даний момент коштують достатньо доступно.

Якщо за міцністю, то дійсно потрібна шкіра. Тільки по мішку в них все одно молотити не рекомендується, а то через півроку-рік вся пінорезина проб'ється наскрізь.

При примірці враховуй що рука буде забинтованою в рукавичках (тобто повинно бути не в натяжку), великий палець повинен добре підтискатися. Загалом рука повинна відчувати себе комфортно ...
Міряти рукавичку треба обов'язково зі спеціальним боксерським бинтом, який намотується під рукавичку. (про бинти та бинтування тут: бинти та бинтування рук)


Комментариев нет:

Отправить комментарий